Menteixen i juguen amb les nostres vides

Publicat a Regio7  9/01/2014

L’estat espanyol trontolla. La ciutadania viu entre perplexa, indignada  a més de impotent davant el període històric més fosc des de la nostra rara Transició democràtica. Els valors i els principis que molls vam voler creure avui s’han ensorrat , menteixen i juguen amb les nostres vides. La corrupció sistemàtica, organitzada i emparada pels poders de l’Estat, ha trencat la confiança en aquelles institucions que precisament haurien de ser l’exemple d’honradesa, sobrietat i transparència i com no pot ser d’una altra manera ens tornen a enganyar ara amb les dades sobre ocupació. S’ha de dir la veritat sobre les dades d’atur que ara maquillen .La major part de l’ocupació generada ha estat temporal i s’han de considerar  “inadmissibles “ les dades de l’atur facilitades pel Govern. S’ha de denunciar que avui que s’està creant  “ocupació escombraries” i s’ha de criticar la caiguda de la població activa a Espanya durant l’últim any . A més , “és  inadmissible” que les dades de l’atur facilitades per l’Executiu del PP siguin bankia-rajoy-currante2satisfactoris ja que les xifres d’atur registrat el 2013 oferides són molt dolentes pel fet que la majoria de contractacions que s’estan generant són d ‘alta temporalitat .En aquest sentit , s’ha d’al·ludir al fet que gran part de l’augment de l’afiliació a la Seguretat Social al desembre te la seva  causa per la excel·lent collita de l’oliva  d’Andalusia en la campanya 2013, el que ha derivat en un notable increment de les contractacions en aquest sector , especialment a la província de Jaen i a la campanya temporal de les festes de Nadal . Les xifres d’atur conegudes no són en absolut positives i al·ludeixo expressament a la caiguda de la població activa en prop de 350.000 persones al llarg de l’any passat . Les xifres exposades per l’Executiu no haurien de ser considerades simplement bones per aquest ni llançar les campanes al vol. A més dels llocs de treball creats són “llocs de treball escombraries” i cal dir que bona part de la baixada de persones inscrites en els serveis públics d’ocupació “no son precisament al fet que trobin feina sinó que són ciutadans que emigren i marxen d’Espanya perquè han trobat feina en altres països o se’n van als seus països d’ origen” . S’ha d’explicar també que almenys mig milió de persones han deixat de ser població ocupada en els últims 12 mesos , tal com indiquen les xifres llançades per l’Enquesta de Població Activa ( EPA ) de l’ Institut Nacional d’Estadística ( INE ) .

Hem de reivindicar un canvi de model productiu  a més s’ha de criticar la política econòmica del Govern del PP , així com el seu model pervers i absolutament impresentable , ja que conduirà al fet que la situació s’estanqui o empitjori en el futur .

Serà difícil una millora  perquè continuarà l’endeutament , les retallades socials i seguiran incomplint l’objectiu de dèficit marcat , tal com ha ocorregut en 2013 , el que  segurament generarà la continuació d’una política de ‘ ocupacions escombraries que la gent es veurà obligada a acceptar però que no motiven cap canvi i que converteix les classes treballadores i populars en una mercaderia d’usar i llençar .

 S’ha de reclamar al Govern una política “alternativa” que tingui com a objectiu  la creació de llocs de treball dignes , cosa difícil que es produeixi amb aquesta maleïda reforma laboral i amb les polítiques econòmiques i socials que realitza el PP en massa ocasions amb les complicitats del partits de dretes autonòmics.

Cal avançar cap a la constitució d’un front que aglutini les forces i moviments socials que representin avui a l’esquerra alternativa i ciutadana a l’Estat, posant especial atenció en les persones més joves, en els col · lectius més compromesos i en els més afectats per l’ofensiva neoliberal. Son temps de lluita..

Ricard Sánchez Andrés Coordinador d’EUiA Bages

Deixa un comentari