Desfilades d’octubre i vaga general a novembre

http://www.naciodigital.cat/manresainfo/opinio/4769/desfilades/octubre/vaga/general/novembre

12 d’octubre
Mes de la propaganda espanyola i de l’exhaltació de Dios, patria, rei que es fa a l’estat espanyol de l’arribada al continent americàa -un sense sentit encara més gran quan el que es celebra és el genocidi de nacions del continent americà-, se li uneix com cada any la desfilada de les forces armades a Madrid. No puc entendre aquest tipus de exhaltacions, però el tema de les forces armades molt menys. Això de les desfilades militars no deixa de ser una mostra de la brutalitat de l’home, per molt que es vulgui disfressar a l’exèrcit de ONG, mai una força armada pot tenir aquesta funció. És vergonyós fer desfilades amb eines de guerres i mort. A més si un medita una mica que només amb una petita part de la despesa econòmica a nivell global, de les billonaries sumes de despesa militar, podrien resoldre qualsevol dels problemas globals als que s’enfronta la humanitat del segle XXI: fam, pobresa, desertització i manca d’aigua potable, sida… la llista és llarga.

La crisi mundial la podrien pagar menys els treballadors en forma d’atur, precarietat i sous de misèria. Només amb el cost d’un avió de l’exèrcit espanyol (caça Eurofighter) que és de 124 milions, es podrien construir 3 hospitals, també es podrien pagar els salaris de 254 mileuristes durant 40 anys, barbaritats de diners llançats i la llista és llarga. Aquests diners haurien de ser per a despesa social, treballant més per a la resolució pacifica dels conflictes, desenvolupant polítiques de foment de la Pau i destinar els recursos per a fins socials en lloc de per a sostenir polítiques militaristes i armamentístiques.

Nosaltres la gent de Pau hi diem: “No, gràcies”, no hi ha res a celebrar amb desfilades que fomentan la militarització, en comptes de fomentar el diàleg i el respecte dels pobles. Catalunya és un poble pacifista que quan ha calgut ha demostrat rotundament la seva aposta per la pau front les guerres i el militarisme. Ho ha demostrat amb les mobilitzacions contra la guerra a l’Iraq o amb la resposta solidària amb el poble Palestí.

És per això que davant d’aquesta irracionalitat, d’aquesta bogeria, tenim que dir molt alt “Sense armes, un altre món en pau i solidari, és possible i necessari!”. Visca la solidaritat internacional i fora els exèrcits!

14 de novembre
Aquest dia, en diversos països europeus els sindicats organitzen accions per a l’ocupació, solidaritat i contra l’austeritat. A Grècia, a Portugal, a Espanya, a Xipre, a Malta i potser en altres parts, les accions prendran la forma de vaga general, l’arma per excel·lència de la classe obrera en la seva confrontació amb el gran capital.

Aquestes accions són una resposta a les severes mesures d’austeritat imposades als treballadors i a la població pels monopolis europeus, per la Unió Europea i les seves institucions, així com per governs dels diferents països europeus. La fi és fer pagar als assalariats i les classes socials, la crisi de superproducció i de sobreacumulació, causada per la consecució del màxim benefici. Es tracta que, al contrari, que siguin els banquers, i els especuladors i els grans accionistes els que paguin la crisi i no la gent ordinària.

Amb l’ajuda dels seus sindicats i els seus partits d’esquerres i obrers, cada vegada més els treballadors es fan conscients que sense ells cap roda de la producció pot girar i cap mercaderia pot ser produïda. Cada vegada més, ells reclamen que la riquesa que produeixen els sigui retornada i que una nova societat sigui qui posi primer a la gent i no el benefici

Visca les lluites de la classe obrera!

Ricard Sànchez
Coordinador d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) del Bages

Deixa un comentari